4o Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών-Μαθητικών Χορωδιών

ΜΠΛΟΥΖΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΝΤΟ 1Εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε η εξαιρετική συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου μας στο 4ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών που έλαβε χώρα στο Μουσικό Γυμνάσιο Σπάρτης. Οι μικροί/ές μαθητές/ριες, εκτός από την καταπληκτική ερμηνεία τους, με την σκηνική τους παρουσία και την ενδυματολογική τους επιλογή, πέρασαν και ένα σημαντικό μήνυμα αποδοχής της ετερότητας προβάλλοντας  το διαπολιτισμικό χαρακτήρα του σχολείου μας. Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες και στη μαέστρο μας κα Βλαχονικολού Ηλέκτρα. Τη χορωδία πλαισίωσαν η διπλωματούχος φλαουτίστα και δασκάλα Ευγενία Βρέλλη, στα κρουστά η κα Αντωνία Κολοβού, στην κιθάρα ο κος Γιάννης Κονιδιτσιώτης και στον τζουρά ο κος Κωνσταντίνος Αρβανίτης. Η χορωδία συμμετείχε με δύο τραγούδια:

1. “Αν όλα τα παιδιά της γης”  σε στίχους Γιάννη Ρίτσου και μουσική Αγγελικής Καψάσκη και

2. ” Ο παλιάτσος” σε στίχους Μέλπως Ζαρόκωστα και μουσική Νότη Μαυρουδή

Δείτε εδώ το σχετικό video

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Χορωδία  είναι ένα κομμάτι της καλλιτεχνικής ομάδας «Μπαλαμούζικα» που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία της κας Βρέλλη Ευγενίας με σκοπό να ασχοληθεί  με το θέατρο, τη μουσική και τον  χορό αποτελώντας έναν δυναμικό πυρήνα πολιτισμικής, συμπεριληπτικής και δημοκρατικής εκπαίδευσης. Στοχεύει να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ομαλή συνύπαρξη διαφορετικών και ετερόκλητων μαθητικών ομάδων, προάγοντας τη διαπολιτισμική συνείδηση και ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας. Με δραστηριότητες που προάγουν τη συνεργασία και την ομαδικότητα, εμπλέκουμε όλους τους ενδιαφερόμενους στη μαθησιακή διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμαστε για τη μείωση της σχολικής διαρροής και τη διασφάλιση της συνεχούς εκπαιδευτικής πορείας των μαθητών/τριών. Στηριζόμαστε σε πρωτοβουλίες πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών-φαινομένων βίας, διαμορφώνοντας ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης. Μέσα από τη μουσική και την κοινή δημιουργία, ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του/της κάθε μαθητή/τριας. Στο πλαίσιο της Χορωδίας, υποστηρίζουμε την αποδοχή και το σεβασμό προς την ετερότητα, καθιστώντας κάθε μέλος μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας.

Με αφοσίωση στην εκπαιδευτική αποστολή και τις αξίες μιας σύγχρονης πολυπολιτισμικής κοινωνίας, η καλλιτεχνική ομάδα «Μπαλαμούζικα» αποτελεί έναν χώρο εμψύχωσης, δημιουργικότητας και αμοιβαίας ενίσχυσης για όλους τους εμπλεκομένους.

ΜΠΑΛΑΜΟΥΖΙΚΑ