Εικαστικό εργαστήρι

ΛΟΓΟ

ΛΟΓΟ

ΛΟΓΟ

Στις 6 Νοεμβρίου τα παιδιά της Β΄ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Βρέλλη Εγενίας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Τηλεγράφημα από το Μουσείο» . Πρόκειται για ένα διαδικτυακό εικαστικό εργαστήριο όπου τα παιδιά κατασκεύασαν το ποδήλατο του τηλεγραφικού διανομέα, ένα έκθεμα της συλλογής του Μουσείου, που εστιάζει στον τρόπο μεταφοράς των τηλεγραφημάτων τις δεκαετίες ‘30-‘70.

Η διεξαγωγή του εργαστηρίου έγινε μέσω της πλατφόρμας Zoom. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε μια εικονική περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν video με τα βήματα που θα ακολουθούσαν στην κατασκευή τους, καθώς και video με εικόνες από έργα τέχνης και καλλιτέχνες – εκπροσώπους της θεματικής του ποδηλάτου.

Τα υλικά που χρησιμοποίησαν για την κατασκευή του ποδηλάτου ήταν  ανακυκλώσιμα υλικά, όπως υφάσματα, κουμπιά, καπάκια, καλαμάκια, ρολά χαρτιού κουζίνας, κορδέλες, συνδετήρες, φελλοί κλπ.

Το Μουσείο στέλνει σε κάθε σχολείο δωρεάν συμπληρωματικά υλικά, όπως ψαλίδι, κόλλα χειροτεχνίας, μολύβι, χαρτόνι craft χοντρό, εκτύπωση ποδηλάτου.

Στόχοι του προγράμματος:

  • να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία των τηλεπικοινωνιών
  • να κατανοήσουν πώς συνδέεται η επικοινωνία με την ανθρώπινη ευεξία
  • να αναπτύξουν την αντιληπτική τους ικανότητα
  • να κατανοήσουν πολύπλοκες έννοιες και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους
  • να γνωρίσουν τα κινήματα και τις τεχνικές των εικαστικών τεχνών

 

 

Κοινότητα Αμυκλών, Βαφειό, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, GR